dinsdag 23 september 2014

De eerste weken bij Van der Valk hotel Zwolle.

Zo de eerste 3 weken zitten erop. Dat was wel even wennen om opeens een collega te zijn van 250 andere werknemers. De tijd gaat snel en ik heb het gevoel alsof ik er al maanden werk.

Ik omschrijf mijn eerste dag meer als een ramp. Alles was nieuw, nieuwe mensen nieuwe technieken en een nieuw systeem. Ik werd regelrecht in het diepe gegooid, een kleine rondleiding en dan moest in maar alles weten. Dat vond ik erg lastig. Het was vooral moeilijk om in de groep te komen met de vaste collega's die er al zo lang werkten.

Nu ben ik dan 3 weken verder en gaat het al heel soepel. Ik ken bijna iedereen, en kan goed met de meesten overweg. Het werk word ook steeds leuker omdat je de routine leert kennen en het systeem snapt. Voor mij is het allemaal zo nieuw bij Van der Valk, omdat het zo'n groot bedrijf is. Voor mij is het nog gewoon een fabriek waar massa productie word geproduceerd. Maar steeds meer begrijp ik het concept van Van der Valk, een hotel waar iedereen welkom is en alles mogelijk is op wat voor een manier dan ook.

Vaak doe ik ook de 'room service' wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik vind het wel leuk om te doen omdat je bij gasten in hun prive omgeving komt en dat is toch wel interessant.