donderdag 28 januari 2016

externe dag de Havixhorst

Vorige week hebben wij een externe lesdag gehad bij de Havixhorst in de wijk. Dit is het leerbedrijf van Anna Hempen die bij mij in de klas zit.

Ik had eerder nog nooit van dit bedrijf gehoord wat achteraf heel raar is omdat het heel erg bekend staat om hun bruiloften. En om het eten wat word geserveerd.

We werden ontvangen met koffie of thee, en heerlijke petit fours die huisgemaakt waren. Dit maakte gelijk al een indruk op me, want ze waren heerlijk. Het hotel ziet er van de buitenkant ook prachtig uit en je voelt gelijk de landelijke sfeer eromheen.

Na de koffie kregen wij een presentatie van Anna over de geschiedenis van het hotel en waar het allemaal mee bekend staat. Erg indrukwekkend en Anna wist er veel over te vertellen. De ´kamer´ waar we deze presentatie kregen had een erg fijne sfeer en je zag de oude details van het oude pand mooi terugkomen. Erg typerend vind ik van het hotel dat je die oude details steeds terug ziet komen.

Na de presentatie kregen wij een rondleiding. Eerst gingen we naar het schathuis een apart gebouw van het hotel. Dit was een ruimte voor speciale gelegenheden, voor bijvoorbeeld recepties en bruiloften met max. 50 gasten. Een erg sfeervolle locatie vond ik zelf en ik kan me goed voorstellen dat mensen hier hun receptie van de bruiloft willen houden.

Daarna gingen we de tuin van het hotel bekijken, een tuin maar 4 x in het jaar beelden worden tentoongesteld. Een aantal beelden stonden er nog en je kon ondanks dat er sneeuw lag er doorheen kijken dat het in de zomer erg prachtig zou zijn.

Daarna zijn we terug het hotel ingegaan, en hebben we de kamers mogen bezichtigen. Prachtige ruime kamers met allemaal een eigen sfeer, heel warm. Ik zou hier niet echt heen gaan om zomaar te slapen, dat is namelijk zonde. Het zijn echt kamers waar je herinneringen wilt maken.

Natuurlijk kregen we ook een lunch geserveerd, zoals altijd. Deze keer was het ander.. Het was zo ongelovelijk goed en uitgebreid. 2 amuses een voorgerecht een hoofdgerecht en een dessert. Zo´n lunch hadden we nog niet meegemaakt met een externe dag. Het maakte veel indruk om me door ook de bijpassende wijnen die werden gepresenteerd. Erg lekker en een goede combinatie.

Aan het eind van de dag hebben we ook nog een wijnproeverij gehad in de wijnkelder. 6 verschillende wijnen die we mochten proeven samen met een heerlijk bord met verschillende ´tapas hapjes´. Erg educatief vond ik zelf, en heb er ook erg van genoten om de wijnen is naast elkaar te kunnen proeven.

Al met al een geslaagde dag, en ik zou iedereen aan raden een keer naar de Havixhorst te gaan!