donderdag 18 februari 2016

Help, de afwasser is ziek!

Dat kan natuurlijk ook gebeuren dat de afwasser zich ziek meld op het laatste moment. En wat moet je dan? Als je geen vervanger kan regelen? Dan moet je het zelf oplossen.

Zo gebeurde dat van de week dat we geen afwasser hadden. Ik heb bij mijn eerste bijbaantje een jaar in de afwas gestaan en dacht nou dan doe ik het wel! Wat is er nou erg aan een avondje afwassen? Dus vol goede moed liep ik naar de spoel en gelijk zag ik hoeveel afwas er werkelijk stond.

Ik denk dat veel mensen die in de bediening of in de keuken werken neerkijken op de mensen die in de spoel staan, onbewust misschien. Maar afwassen is echt keihard werken. Het verschil tussen de werkdruk is alleen anders. De afwas blijft wel staan, maar gasten niet. Dus of je de afwas nou nu doet of over een uur, het blijft even erg. Bij gasten is dat natuurlijk anders, gasten gaan echt niet een uur wachten tot je ze komt voorzien van een drankje.

Het was wel weer even wennen om in de spoel te staan, en het viel me ook vies tegen. Ik moest echt weer even naar de basics. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar een bijbaantje in de afwas is toch echt niets voor mij!