donderdag 17 maart 2016

banqueting

Bij Mercure Hotel Zwolle sta ik ook wel is ingeroosterd op de banqueting afdeling, wij noemen dat :´ETAGE´. Normaal staan er 2 vaste collega´s op de etage, maar als er in het weekend op bijvoorbeeld zaterdag zalen zijn moet er iemand anders op de etage staan. En natuurlijk ook als een van de banqueting medewerkers ziek is of op vakantie.

Wel interessant om nieuwe kennis op te doen, van sheets. Je leert de bedrijven kennen die vaker over de vloer komen en je weet op een geven moment precies wat ze graag willen.

Doordat ik al wel meeting host had gestaan wist ik wel hoe ik de sheets moest lezen en waar welke zalen zaten.

Als banqueting medewerker zorg je ervoor dat alle zalen precies krijgen wat ze willen tot op zekere hoogte natuurlijk. Het is van belang dat je precies weet waar de zalen voor betalen en wat er is afgesproken met de directie over de prijzen. Sommige bedrijven komen zovaak over de vloer dat er een bepaalde prijs is afgesproken die lager is dan andere bedrijven moeten betalen. Hiermee moet je rekening houden met wat je de zalen toezegt.

Als je de ochtend banqueting dienst begin je meestal om 7 uur, maar soms ook om 6 uur als we een BNI ontbijt moeten verzorgen. Dit is een organisatie die op dinsdag ochtend en op woensdag ochtend komen ontbijten, hierover zijn vaste afspraken en vaste prijzen afgesproken.

Sochtends start je de zalen op en check je of alles aanwezig is op zaal dit doe je aan de hand van de sheets. Je zorgt dat alles klaar staat en dat je niet achter de feiten hoeft aan te lopen in de loop van de dag.
Je start de kofffie machines op en zorgt dat er warme broodjes en huisgemaakte koekjes op het buffet liggen zodat ieder fijn zijn/of haar dag kan starten. In de loop van de dag bouw je de buffetten nog een aantal keer op voor de verschillende tijdstippen, hiervan volgt een nieuwe blog met bijhorende foto´s.