zondag 28 juni 2015

Zomer in volle gang!

Het weer word gunstig, de temperaturen worden hoger en het aantal zonuren worden er steeds meer. Allemaal ideaal voor het terras seizoen. Die door de zomer weer op en top gebruikt word.

Bij mijn leerbedrijf hebben we een heel groot terras, we hebben er zelfs 3. 1 bij het restaurant, 1 bij de lounge en 1 bij de hotelbar. Voornamelijk het terras bij het restaurant zit de hele zomer vol. Gasten willen elk zonnestraaltje meepakken, bij hun lunch of natuurlijk ook bij een zakelijke bespreking.

We kunnen ongeveer 140 personen kwijt op ons terras, dit vergt natuurlijk ook veel personeel. Al vind ik dat we dit met weinig personeel doen. We hebben ongeveer 3 terraslopers/wijklopers. We hebben 1 of 2 runners die de drankjes weglopen. En de luiklopers brengen het eten ook op het terras. De wijkloper op het terras zorgt eigenlijk alleen dat de tafels worden geholpen, dat alles naar wens is en dat alles netjes word ingeslagen.

Het lijkt dus alsof terraslopers eigenlijk lekker kunnen chillen op het terras, dat dacht ik zelf altijd wel. Maar laatst moest ik zelf opeens het terras op en dat had ik nog nooit gedaan bij dit bedrijf. Eitje dacht ik! Maar er komt wel wat meer bij kijken. Ten eerste je moet met een zogenoemd 'timmetje' lopen. Dat is een soort mobiel kassasysteem op een ipod. Dat programma kende ik natuurlijk van ons kassasysteem maar op een ipod werd dat toch wel even wat anders. Het is echt even oefenen om achter de trucjes te komen van dat ding! Ik snapte er werkelijk waar helemaal niks van, gerechten vasthouden of doorslaan het was een groot raadsel. Op het begin ging het nogal moeizaam ik stond lang aan tafels omdat ik niks kon vinden in de 'tim'. Maar uiteindelijk liep het wel goed en waren de gasten tevreden en ik ook! Ik ging met een lekkere fooi naar huis, iedereen blij!

Daarnaast heb je nog het runnen wat je af en toe moet doen. Verschrikkelijk vind ik dat, ik ga nog liever schoonmaken. Het is heel erg zwaar werk, zware dienbladen. Maar het hoort er gewoon bij! ik ben niet te beroerd om het te doen maar ik zou het nooit uren lang volhouden. Je loopt de hele dag scheef van die dienbladen die een paar kilo wegen en waar je een meter of 50 mee moet lopen de hele dag lang! Runnen heeft dus niet mijn voorkeur haha!

zaterdag 27 juni 2015

Externe dag Hotel Wesseling.

Afgelopen donderdag zijn we met de klas op externe dag geweest naar het mooie Drenthe.
Ons klasgenootje Anna Hempen mocht deze dag organiseren. We gingen naar Hotel Wesseling.

We werden verwelkomd in het hotel met een lekker bakkie koffie, en een stuk appelcake die daar heel beroemd schijnt te zijn. Een oud familie recept, van een oud familie bedrijf. Anna gaf een mooie presentatie over haar bedrijf met natuurlijk de cijfertjes en extra puntjes.

Hierna kregen we een rondleiding door het hotel, en ook door hotel de Brink wat ook nog bij hotel Wesseling hoort. Naar mijn mening is het een goed verzorgt hotel met een rustgevend sfeertje.

We kregen een uitgebreide lunch van het hotel, lekker buiten in het zonnetje mochten wij genieten van hun samengestelde lunch. We kregen de beroemde mosterdsoep van hotel Wesseling te proeven. Heerlijk en ik begrijp wel dat die in de plaatselijke supermarkten ook word verkocht.

We kregen nog een boeiende presentatie van de leermeester van Anna, hierin vertelde hij zijn passie voor dit familie hotel waar hij zelf chef is.

Ik denk dat Anna een uitstekend leerbedrijf heeft, waar ze afgelopen jaar veel geleerd heeft. En de informatie mee kan nemen in de toekomst.

Voor mij is hotel Wesseling zeker een aanrader als u wilt genieten van de rustgevende omgeving van Drenthe. Ik zou er zelf niet snel naar toe gaan, omdat ik niet echt van die ultieme rust hou. Maar bij hotel Wesseling ruik je gewoon wat voor een horeca passie daar hangt.

Kortom, een mooi bedrijf!