woensdag 14 september 2016

Home cursus

Afgelopen weekend heb ik de HOME cursus gevolgd van Princess Hotel Collection. Dit is het handboek voor het gastvrijheidsprogramma.

Deze cursus was in Princess Hotel Amersfoort. Dit was erg leuk omdat ik het wel interessant vond om een ander Princess hotel ook te zien. Het begon om 9:30 s´ochtends en ik en mijn 3 andere collega´s die deze cursus ook deden waren natuurlijk ruim optijd. We werden ontvangen met een lekker bakje koffie, en toen kon de dag beginnen !

De cursus ging vooral over hoe de organisatie structuur tot stand is gekomen en hoe Princess hotel collection van zijn gasten zijn ambassadeurs maakt.

De MISSIE: Wij zijn een professioneel team dat door een onderscheidende HOME gastvrijheid van iedere gast een ambassadeur maakt!

Dit willen de bedenkers en het management van Princess hotel Collection bereiken. Home staat natuurlijk ergens voor. Om te weten waarvoor zouden we het even moeten ontleden.

HO: Hoffelijke omgangsvormen
M: meer vragen
E: Emotie

Wij willen ons graag onderscheiden en een 9+ organisatie worden.

HO: wij begroeten elke gast met een glimlach
  - Wij bieden overal hulp en oplossingen
- Wij zijn elegant in ons taalgebruik.

dit zijn enkele voorbeelden.


M: Hoe was u reis?
Heeft u goed geslapen?

E: Wat fijn dat u voor PHC kiest!
klacht: wat vervelend voor u !


kortom, een korte uitleg van het home gastvrijheidsprogramma.

De eerste week bij Princess hotel in Epe.

De eerste 2 weken zitten er al weer op van het 3e leerjaar. Het 3e leerbedrijf en daarmee ook het laatste jaar van de opleiding HCEM.

Ik viel gelijk met de neus in de boter, wat een drukke weken zeg! het was wel weer even wennen natuurlijk aan een andere werkplek met nieuwe collega´s. Maar het was gelijk ook ontzettend druk, zo druk hadden ze het in tijden niet gehad dus dat begon gelijk lekker. Misschien zelfs wel fijn zo ben ik gelijk goed in het werk gekomen.

Mijn beeld van het hotel is wel verander. Misschien komt dat ook wel doordat het nu zo druk is en is dat maar tijdelijk. Ik vind het werk best wel zwaar omdat de werkdagen gewoon lang zijn en ik soms een dag meer werk. Dit moet ik zelf ook snel aan gaan pakken want ik ga hier straks stuk om. Ik ervaar geen gevoel meer van rust als ik vrij ben, misschien ook omdat ik nog echt weinig vrije dagen heb gehad. Ik voel me een beetje de sinasappel die word uitgeperst. Dus dat gaan we zo snel mogelijk bespreken.

Verder ben ik erg blij met mijn nieuwe collega´s, en erg leuk en gezellig team! Of ik aankomend jaar nog iets ga leren weet ik niet. Ik ben gewoon blij als ik het heb afgerond zodat ik verder kan gaan. Ik zie het als een tijdelijk jaar.