woensdag 18 januari 2017

Het einde in zicht.

Bij deze mijn laatste blog van de opleiding die ik moet schrijven. De opleiding is bijna afgerond en ik heb ontzettend veel geleerd in de afgelopen 3 jaar. 45 blogs mijn met ervaringen de afgelopen 3 jaar. Ik kijk met een goed gevoel terug op de opleiding. Ook al moet ik nog een paar dingen afronden.

Ik focus me op dit moment alleen nog maar op het hbo. Ik ben door de eerste selectie van de opleiding optometrie heen. Dit geeft mij erg veel motivatie om te kijken naar de toekomst. Ook geeft het me extra motivatie om juist nog meer mijn best te doen zodat ik de opleiding HCEM met een voldoende afrond.

Nog een paar maanden en dan hoop ik alle examens en alle LWP´s afgerond te hebben. Tot nu toe ging dat vrij makkelijk en ben ik in mijn opleiding niet tegen dingen aangelopen waar ik niet mee heb kunnen dealen. Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gedaan, maar ik ben ook blij dat ik er bijna klaar mee ben. Ik zal niet snel terugkeren in de horeca. Misschien als bijbaantje of misschien later mocht mijn plan B nu niet lukken. Al ga ik daar natuurlijk wel van uit.

Ik wil alle leraren en al mijn medestudenten bedanken voor alles wat ik van hen heb mogen leren. En ik hoop dat mijn medeleerlingen net zo gemotiveerd hun opleiding afronden als ik dat doe!

donderdag 12 januari 2017

3 verschillende bedrijven, 3 verschillende indrukken...

Zo het einde is in zicht. Nog een paar maanden en dan heb ik 3 jaar 32 uur in de week gewerkt bij 3 verschillende hotels. Bij al deze hotels heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. En bij al deze hotels heb ik weer verschillende dingen geleerd. Ik denk dat ik mij in deze 3 jaar persoonlijk nog meer heb kunnen ontwikkelen dan vaktechnisch. Vaktechnisch zit dat natuurlijk ook wel goed. Maar ik heb in deze 3 jaar vooral de ontwikkeling in mezelf kunnen maken.

Bij Van der valk heb ik vooral geleerd hoe ik om moet gaan met het ´32uur in de week´ werken. Dat valt nogal zwaar als je nog maar 16 bent. Hier heb ik vooral geleerd wat werken in de horeca nou echt betekend. Ik ben van mening dat je eerste jaar full-time in de horeca maar beter bij een Van der Valk hotel kan zijn. Hier leer je echt om te bikkelen. Elk horeca bedrijf valt hierna mee qua de zwaarte in het werk. Ik wil niet zeggen dat het makkelijker word. Maar er word je gewoon heel goed geleerd alles te kunnen combineren, en om creatief te zijn in je oplossingen.

Bij Mercure hotel heb ik vooral geleerd om zelfstandig te werken. Hiervan heb ik geleerd hoe ik mijn eigen problemen en problemen in het bedrijf kan oplossen op korte termijn. Verder is mijn beeld van mercure eerlijk gezegd niet zo goed. Ik ben hier niet prettig weggegaan. Het bedrijf bedankte me niet eens voor mijn inzet in het afgelopen jaar. En ik heb daar nogal wat verandering teweeg proberen te brengen. Maar mijn conclusie... Iedereen is vastgeroest bij Mercure hotel Zwolle. Het personeel werkt er al zo lang dat verandering niet mogelijk is. Ze doen het al 30 jaar zo, dus we doen het nog steeds zo. Verschrikkelijk irritant om mee te werken. Hiervan heb ik geleerd dat dit bedrijf alleen maar werkt voor zakelijke gasten die niks geven om hoe het personeel met ze omgaat. Want hoe sommig personeel omging met gasten. Dat kan echt niet.

Bij Princess hotel Epe ben ik momenteel nog werkzaam. Hier heb ik het erg naar mij zin. Momenteel leer ik hier echter niet zo veel. Het team is jong en daardoor kan er nog veel aangeleerd worden. Echter heb ik wel door waarom ik de horeca uit wil. De horeca zal altijd blijven variĆ«ren in het personeel. Elke maand zijn er weer nieuwe werknemers die moet worden ingewerkt. En inwerken kost gewoon 3 jaar ervaring. Hierdoor zal je altijd mensen opnieuw en opnieuw moeten inwerken. Ik wil gewoon in een team werken waar iedereen net zoveel kan en iedereen net zo gemotiveerd is. Met de zelfde diploma´s en de zelfde wensen. Dit ga ik in de horeca zelf nooit vinden. Dit gaat mij nooit voldoening geven.