donderdag 3 december 2015

Bier brouwen.

Met de collega´s van Mercure Hotel Zwolle gingen wij onlangs een cursus bierbrouwen doen. Dit leek me gelijk al ontzettend interessant en leuk. Dit begon s´ochtends al, wat een gedoe was het om de bestemming van de cursus te vinden.

Eerst werd ons alles uitgelegd over het vak bierbrouwen, ongelovelijk veel informatie kregen we. Allemaal verschillende rekenformules die je moest weten voor welke hoeveelheid je van alles bij elkaar moest toevoegen.

Uiteindelijk gingen we natuurlijk ons eigen bier brouwen, we kregen een soort mengsel (poeder) waar we ons bier van konden maken. Normaal moet je dit zelf ook maken maar dat koste teveel tijd voor 1 dag. We mochten ons eigen kruidenmengsel samenstellen, maar Pieter van Heemskerk had ook een kruidenmengsel meegenomen die we een beetje hebben aangepast. Naar onze eigen voorkeur.







1 opmerking:

  1. Jammer dat ik de foto's niet kan zien. Kun je de info die je hebt gekregen delen met je klasgenootjes? Donderdag maar een kleine presentatie geven lijkt mij zo.

    BeantwoordenVerwijderen