vrijdag 22 april 2016

Externe schooldag ; Librije Zwolle.

Het was weer zover een externe schooldag. Deze dagen vind ik heel erg interessant omdat je kan kijken in het bedrijf van een medestudent. Vandaag mochten we naar de Librije in Zwolle. Dat was nogal wat vond iedereen, want het staat wel bekend als het beste restaurant in Nederland. Met wel 3 sterren! 

We werden hartelijk ontvangen door onze gastvrouw van vandaag Stephanie, ons klasgenootje die bij de librije werkt als leerling. We kregen een heerlijk kopje koffie in nogal wat aparte koffie kopjes, zoals in de foto te zien hieronder. Deze dronken we in de ´loungebar/kelder´ van de Librije. 


Daarna kregen we een rondleiding van Stephanie door heel de librije, eerst gingen we naar de kamers. Alle kamers waren zo mooi en hadden allemaal een eigen stijl gebasseerd op de natuur. 


We kregen bij de rondleiding ook een rondleiding door de keuken en daar werden ons verschillende dingen vertelt over hoe zij hier te werk gingen. Erg interessant. 





Later daarna vertelde de leermeester van Stephanie over de verschillende amuses die de gasten altijd kregen voordat ze gaan dineren. 1 daarvan was de tataar op de hand. En wij mochten dit meemaken. De Leermeester van Stephanie ging bij ieder van ons een tataar op de hand maken. En dat was een hele interessante uitleg & ook nog erg lekker!

Daarna mochten wij genieten van een lunch die ze voor ons hadden voorbereid. Simpel maar lekker en heel gezellig natuurlijk.



Nadat ze ons vol hadden gestopt met verschillende informatie over het hotel & restaurant kregen wij een kleine wijnproeverij. Dit was erg interessant en we gingen ook diep in op de wijnen en alle details ervan. Dit heeft mij erg gemotiveerd om weer meer te gaan doen met wijnen. En het was bovendien ook erg lekker! Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.




Later hebben we nog even in het winkeltje gekeken van de librije. Hier staan onder andere hun eigen wijnen & producten die ze verkopen.





Het was een zeer motiverende en interessante dag. En ik ben heel erg dankbaar dat we dit als klas hebben mogen doen om een kijkje te nemen in zo´n top restaurant!

1 opmerking: