donderdag 10 november 2016

HOME gastvrijheid programma F&B

Bij de F&B hebben wij een vaste procedure om met gasten om te gaan. In onderstaande tekst ga ik dit piekfijn uitleggen.

Ontvangst
* Glimlach en neem initiatief in de begroeting van de gast
* Verwelkom de gast, vraag wat je kan betekenen voor de gast
* Is er een reservering voor u gemaakt? Onder welke naam?
  ´ Mag ik u voorgaan naar de tafel meneer ... ?´
* Begeleid de gast naar de tafel. Heeft de gast een tafelvoorkeur?
* Vertel wat je gaat doen.
  ´ Ik kom zo bij u met de kaart´

Kaart presenteren
* Kaart vasthouden en open presenteren
* concept uitleggen
* upsel moment toepassen
* Afhankelijk van het aperitief, wilt u de wijnkaart nog zien?
* Water aanbevelen
* Stel je altijd voor aan tafel

Tijdens verblijf
* Blijf in de buurt van de tafel
* Blijf om je heen kijken, wil er iemand aandacht?
* Zorg ervoor dat de glazen gevuld zijn voor de volgende gang
* Tevredenheidscheck, is alles naar wens?
* Pas de juiste etiquette toe
* Is de wachttijd langer? Informeer de gast

Dessert
* Kaart brengen. ( niet vragen)
* geen dessert? vraag alternatief

Vertrek
* Bij positieve feedback vraag naar wat er goed ging
* Bij negatief vraag wat er mis ging en toon emotie.

1 opmerking:

  1. Dat is een mooie opzet. ben wel nieuwsgierig of die feedback wordt opgeslagen/besproken oid. maw. Hoort het management dit ook?

    BeantwoordenVerwijderen